Buried but alive! Themadag CIGRE B1

Succesvolle CIGRE B1 Themadag over “The ART of integrated CABLES, Integration of new underground cables in the network”.

Samen met ruim 90 energieprofessionals werd op 4 december bij TenneT TSO, tijdens de CIGRE B1 themadag, flink gediscussieerd over hoe het toekomstige elektriciteitsnet eruit gaat zien om aan de groeiende vraag van energie te voldoen. Samen met sprekers van Alsema, DNV GL, Energy Solutions, Enexis, Prysmian Group, Qirion, Stedin, TATA Steel, TenneT en deelnemers uit de sector werd kennis gedeeld en bespraken zij wat nodig is om de groeiende vraag en andere energiestromen te faciliteren, hoe we onze netstrategie moeten aanpassen en wat de gevolgen zijn voor de nieuw aan te leggen kabelverbindingen.

Geconcludeerd is dat kabels niet meer weg te denken zijn uit de omgeving en hoe sneller acceptatie, hoe sneller voldaan kan worden aan de benodigde versnelde aanleg. Uitdagingen als inpassingen in het net (blindlast, nettechniek, transiënten, stroomdichtheid, piekbelastingen) en in de omgeving (tracering en omgevingsmanagement) zijn herkenbaar en bespreekbaar.

Er is veel aandacht voor ontwerp, testen, beheer, onderhoud van de kabelverbinding en de impact van verschillende typen opwek op het ontwerp. Kortom “Buried but alive”!

Wil je de presentaties nog eens nalezen? Klik dan hier.

Graag verwijzen we ook naar het artikel in Energeia. Helaas alleen te downloaden voor abonnees van Energeia. Tot een volgende bijeenkomst.

CIGRE Studiecomite B1