Powered by

Arcadis

Van klimaatverandering tot razendsnelle verstedelijking. Onze wereld wordt steeds complexer. De ruimte in steden moet optimaal worden benut en onontgonnen land moet bewoonbaar worden gemaakt. Juist op deze terreinen creëren wij buitengewone en duurzame oplossingen. Onze mensen werken gezamenlijk aan het creëren van meerwaarde door gebouwde en natuurlijke elementen naadloos in te passen in hun omgeving. Van winkelcentra in Shanghai tot een nieuwe metro in Doha en het terugdringen van luchtvervuiling in Los Angeles. Arcadis. Improving quality of life.

DNV GL

DNV levert wereldwijd diepgaande baanbrekende adviesdiensten in een snel veranderende energiewaardeketen. Op het gebied van elektriciteit transmissie- en distributie systemen en componenten adviseert DNV in strategie, technische en economische haalbaarheid studies, kwalificatie van nieuwe technologieën, basis ontwerp, kwaliteitsborging, onderhoud strategie, diagnostiek, root cause failure analysis. 

Enexis

Enexis Netbeheer brengt energie waar mensen licht en warmte nodig hebben. Via een grotendeels onzichtbaar netwerk voorzien we ruim 3 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas. Met state-of-the-art dienstverlening en -netwerken leveren we veilig, altijd, overal en betaalbaar energie en zijn we voorbereid op duurzaam en flexibel tweerichtingsverkeer in onze netten.

Met technische en sociale innovaties zorgen we er voor dat terugleveren van zelf opgewekte, duurzame energie mogelijk is. En ook dat er altijd genoeg duurzame energie beschikbaar is. Dat doen we met trots, klantvriendelijk en vanuit het bewustzijn dat we maar één aarde hebben, waar we samen zuinig op moeten zijn.

Eurovolt

Eurovolt Consultancy BV bestaat uit een groep enthousiaste, gemotiveerde, hoog opgeleide vakmensen met jarenlange ervaring op het gebied van hoog- en middenspanningsprojecten, netstudies, netontwerp, stationsbouw , verbindingen en on-/offshore windparken. Het bieden van creatieve en pragmatische oplossingen, op grond van kwaliteit en continuïteit, vormen de basis voor een langdurige en duurzame relatie. Eurovolt Consultancy BV is uw gesprekspartner op diverse niveaus binnen uw bedrijf. Toonaangevende bedrijven maken gebruik van de brede expertise die de specialisten van Eurovolt Consultancy BV in huis hebben.

GE Grid Solutions

De levering van producten en diensten op het gebied van de centrale energieopwekking, energietransport en – distributie, elektrotechniek, werktuigbouw, procesregeling, elektronica en datacommunicatie.

HAN / SEECE

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise, kortweg SEECE, is een publiek-private samenwerking tussen het energie-gerelateerde bedrijfsleven en het hoger onderwijs. SEECE richt zich op de betrouwbaarheid en de betaalbaarheid van de energievoorziening tijdens de transitie naar een duurzame wereld. In SEECE werken bedrijven, instellingen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen samen aan projecten voor een versnelling van de innovatie in de energietransitie én voldoende goed opgeleide professionals. De keypartners in het centre of expertise zijn: Alliander, TenneT, DNV, KEMA Laboratories, Industriepark Kleefse Waard (IPKW), ElaadNL en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

HAPAM b.v.

Hapam B.V., opgericht in 1925, is een onafhankelijke producent van scheiders/ aarders (50kV – 800kV) voor hoogspanningsstations en heeft meer dan 120.000 scheiders geleverd in ruim 100 landen. Veel scheiders staan langer dan 50 jaar in bedrijf. Hapam heeft productielocaties in Nederland, Polen en Vietnam.
Hapam streeft naar continue ontwerpverbetering en werkt vanuit een modern, goed uitgerust bedrijfspand met een oppervlakte van circa 16.000 m², inclusief opslag en testruimte. De productiecapaciteit is meer dan 4.000 scheiders per jaar.
Continue verbetering van materialen en productietechnologieën heeft geleid tot scheiders/ aarders van hoge kwaliteit, die eenvoudig te installeren zijn en weinig onderhoud vereisen.

KEMA Labs

KEMA Labs is de grootste commerciële onafhankelijke test en certificerings organisatie ter wereld. Met behulp van onze laboratoria op 7 strategische locaties in de wereld leveren wij test en certificerings diensten op LV / MV / HV en UHV vlak voor de energie industrie.
Deze toonaangevende faciliteiten zorgen samen met onze hooggekwalificeerde en ervaren testingenieurs voor maximale flexibiliteit, efficiëntie en kosteneffectiviteit bij het testen van alle soorten transmissie- en distributiecomponenten. Zodra de test met succes is voltooid, wordt een KEMA LABS - type testcertificaat toegekend, een wereldwijd erkende garantie van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Movares

De energietransitie is één van de drie speerpunten van Movares. Dagelijks werken tientallen proffesionals samen met onze opdrachtgevers en onze partners aan projecten die daar aan bijdragen. Variërend van technisch tot procesmatig en van beleid tot en met uitvoering. De expertise wordt toegepast in een breed scala aan projecten zoals op gebied van groene opwek, elektrificatie (van industrie of bouwmaterieel) en energietransport (stations en verbindingen, EMC, netcongestie, laadinfra). Duurzaamheid staat centraal in alle adviezen.

Daarbij zijn we, in vergelijking met andere grote advies- en ingenieursbureau’s in Nederland, het bureau met veruit de minste CO2-uitstoot én het minste restafval.

Phase to Phase

Phase to Phase is marktleider op het gebied van software voor planning, ontwerp en beheer van energienetten. Deze software biedt ook ondersteuning bij de energietransitie. Bijvoorbeeld met het doorrekenen van hoog-, midden- en laagspanningsnetten, of met natuurgetrouwe visualisatie van elektriciteitsnetten diede onderliggende processen zichtbaar en begrijpelijk maken. Onze klanten zijn netbeheerders, ingenieursbureaus en industriële bedrijven in binnen- en buitenland. Sinds april 2019 is Phase to Phase onderdeel van Technolution B.V.

Prysmian Group

Prysmian Group is wereldleider in kabeloplossingen en -services. Het beursgenoteerde concern heeft 29 duizend medewerkers, 25 R&D-centra en 112 productiefaciliteiten in meer dan 50 landen. Prysmian Group bedient met de merken Prysmian, General Cable en Draka vrijwel alle marktsectoren. Onder het merk Draka worden kabeloplossingen toegepast in laagspanningsinstallaties, industriële toepassingen, datanetwerken en telecominfrastructuur en onder het merk Prysmian in hoogspanning- en energiedistributienetwerken. In Nederland heeft Prysmian Group een 4-tal fabrieken verspreid over het hele land. Het Nelux hoofdkantoor van Prysmian Group is gevestigd in Delft.

Qirion

Wij zijn experts in energienetten. Wij leveren betrouwbare, toekomstbestendige en duurzame energienetten. Wij zijn deskundig en innovatief op het gebied van de energietransitie. We werken voor én samen met onze klanten. We ontwerpen, bouwen en beheren energienetten.

SGB Smit

Wat meer dan honderd jaar geleden begon als een transformatorenfabriek in het hart van Nijmegen is uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met klanten in 134 landen die wij voorzien van state-of-the-art transformatoren. Als onderdeel van de SGB-SMIT Group ontwikkelen en produceren wij vanuit onze modern uitgeruste productiefaciliteit in Nijmegen grootvermogenstransformatoren. En dat al meer dan honderd jaar. Met trots hebben wij dan ook het predicaat Koninklijk in ontvangst mogen nemen. Wij behoren tot de marktleiders op het gebied van ontwikkeling, productie, verkoop en onderhoud van vermogenstransformatoren en secundaire installaties. Ondanks ons Koninklijk predicaat is de klant bij ons koning.

Siemens Energy B.V.

Energy systems around the world are undergoing fundamental changes: the balance of fossil fuels and renewable energy sources is shifting. Global demand for energy could increase by around 25 percent by 2040 – and, if we don’t act, the amount of climate-damaging greenhouse gases could rise accordingly. The central question is: How can we meet the rising demand for energy worldwide and at the same time protect the climate – and do so in an economically sensible way? Siemens Energy can deliver answers. We energize society around the world and thus enable successful and sustainable growth – that is our promise, indeed our purpose. All along the entire energy value chain, we accompany our customers on their way to a more sustainable future – no matter where they are. Together with our customers, we energize society worldwide.

SPIE

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland. Met ongeveer 46.400 medewerkers en een sterke lokale aanwezigheid, genereert SPIE een omzet van € 6,9 miljard en een EBITA van € 400 miljoen in 2019.

Stedin

Stedin is in januari 1999 opgericht om te kunnen voldoen aan de eisen die de Elektriciteits- en Gaswet stellen. Als netbeheerders zorgt Stedin voor de aanleg, de uitbreiding, het onderhoud en het beheer van de energienetten, inclusief de bijbehorende administratie en de verantwoordelijkheid voor veiligheid en de betrouwbaarheid. Bij Stedin werken ongeveer 170 mensen en zij hebben een Raas van Commissarissen.

Sweco

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de duurzame samenlevingen en steden van de toekomst. Samen met klanten en de kennis van 18.500 architecten, ingenieurs en adviseurs creëren we slimme oplossingen voor het stedelijk gebied. Met oog voor de versnellende kracht van digitalisering en het perspectief van een groene en duurzamere samenleving. Sweco is Europa’s grootste architecten- en ingenieursadviesbureau, met een omzet van circa 1,9 miljard euro en genoteerd aan de Nasdaq Stockholm.

Transforming society together - www.sweco.nl

Tata Steel

DE WERELD LEIDEN IN DUURZAAM STAAL
Wereldleiders in duurzaam staal. Innoveren voor morgen, maar vandaag een positieve impact maken
GROEN STAAL IN EEN SCHONE OMGEVING

Tata Steel werkt al jaren aan het verduurzamen van het productieproces en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het is onze ambitie om in 2050 klimaatneutraal staal te maken op basis van waterstof.

STAAL OP BASIS VAN WATERSTOF
In 2030 ziet onze site er totaal anders uit. Minder schoorstenen en andere installaties. Deze technologie is minder belastend voor de omgeving en vervangt, samen met een E[1]oven, het hoogovenproces.

Technolution

Technolution Spark combineert decennialange ervaring in systeemontwikkeling, technologie-integratie en elektronica met grondige natuurkundige kennis. Samen met u gaan wij de uitdagingen aan om de energievoorziening werkend te houden en optimaal en flexibel te benutten. Onze expertise is het verbeteren en vernieuwen van bestaande infrastructuur door er met nieuwe technologieën maatwerk aan toe te voegen. Wij gaan ook met u graag het gesprek aan over innovatieve oplossingen voor uw energievoorzieningen.

TenneT TSO

TenneT is een toonaangevende Europese netbeheerder (Transmission System Operator, TSO) met zijn belangrijkste activiteiten in Nederland en Duitsland. Met ruim 23.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen zorgen we voor een betrouwbare en zekere elektriciteitsvoorziening aan de 41 miljoen eindgebruikers in de markten die we bedienen. Met ongeveer 4.500 medewerkers realiseren we een omzet van 4,2 miljard euro. TenneT is een van de grootste investeerders in nationale en internationale elektriciteitsnetten op land en op zee. Onze focus ligt op het ontwikkelen van een geïntegreerde Noordwest-Europese energiemarkt en het vooruitbrengen van de energietransitie.

TKF (B.V. Twentsche Kabelfabriek)

Sinds de oprichting in 1930 heeft TKF zich ontwikkeld van een kabelproducent tot een technologisch toonaangevende leverancier van connectivity-oplossingen. Met een breed portfolio kabels, systemen en diensten bieden wij klanten wereldwijd oplossingen voor het creëren van veilige en betrouwbare energie- en dataverbindingen. Wij onderscheiden ons door gespecialiseerde kennis van toepassingen en oplossingen met een hoge mate van betrouwbaarheid, kwaliteit en service. Wij werken nauw samen met partners, klanten, leveranciers en eindgebruikers en denken graag mee in het proces. Als onderdeel van het technologiebedrijf TKH Group NV heeft TKF toegang tot baanbrekende oplossingen, concepten en technologieën.

TU Delft

De fascinatie voor science, design en engineering is wat ruim 16.500 bachelor & masterstudenten en 4.700 medewerkers van de TU Delft drijft. De Technische Universiteit Delft is niet alleen de oudste, maar ook de grootste technische universiteit van Nederland: een universiteit die continu op zoek is naar (inter)nationaal talent om het onderzoek en onderwijs van deze unieke instelling op topniveau te houden.

TU Eindhoven

Binnenkort komt hier meer informatie

Volker Energy Solutions B.V.

Volker Energy Solutions (Volker-ES) is dé expert in complexe midden- en hoogspanning. De energiewereld wordt complexer en transformeert razendsnel. Deze energietransitie vraagt om een nieuwe dienstverlening. De integrale benadering van Volker-ES biedt een compleet dienstenpakket aan waarbij wij samen bouwen aan de toekomstbestendige energievoorzieningen. Wij bedenken, bouwen en beheren energie-infrastructuren. Van advies en engineering tot ontwerp, aanleg, onderhoud en optimalisatie. Volker-ES is een toonaangevende speler op het gebied van infrastructuren en energiemanagement. Wij helpen klanten als netbeheerders, energieopwekkers en zakelijke klanten met uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt.

WSP

WSP is een wereldwijd opererend advies- en ingenieursbureau met het hoofdkantoor in Montreal, Canada. WSP biedt technische expertise en strategisch advies aan klanten in de sectoren Milieu, Vastgoed & Gebouwen, Transport & Infrastructuur, Water, Industrie, Grondstoffen en Energie. In Nederland zijn 400 medewerkers werkzaam op 10 locaties verspreid over het land. Zij bieden een integraal dienstenpakket op gebied van Bouw, Infra, Energie, Water en Milieu.