Powered by

Petersburg Consultants

Leadership in energy transition: dat is de missie van Petersburg Consultants, een energiek en flexibel ingenieursbureau op het gebied van hoogspannings- en buisleidingeninfrastructuur. Het bureau is opgericht in 1998 en biedt engineering, consultancy en advies binnen de energiesector. Er werken 45 medewerkers. Petersburg Consultants maakt sinds oktober 2019 samen met ingenieurs en adviesbureau Lievense onderdeel uit van wereldwijd advies- en ingenieursbureau WSP.

Prysmian Group

Prysmian Group is wereldleider in kabeloplossingen en -services. Het beursgenoteerde concern heeft 29 duizend medewerkers, 25 R&D-centra en 112 productiefaciliteiten in meer dan 50 landen. Prysmian Group bedient met de merken Prysmian, General Cable en Draka vrijwel alle marktsectoren. Onder het merk Draka worden kabeloplossingen toegepast in laagspanningsinstallaties, industriële toepassingen, datanetwerken en telecominfrastructuur en onder het merk Prysmian in hoogspanning- en energiedistributienetwerken. In Nederland heeft Prysmian Group een 4-tal fabrieken verspreid over het hele land. Het Nelux hoofdkantoor van Prysmian Group is gevestigd in Delft.

Qirion

Wij zijn experts in energienetten. Wij leveren betrouwbare, toekomstbestendige en duurzame energienetten. Wij zijn deskundig en innovatief op het gebied van de energietransitie. We werken voor én samen met onze klanten. We ontwerpen, bouwen en beheren energienetten.

Siemens Nederland NV

Siemens is in Nederland al actief sinds 1879. Siemens-groep behoort tot de grootste (elektro)technische ondernemingen van Nederland en ontwikkelt innovaties die de samenleving verder brengen, met focus op elektrificatie, automatisering en digitalisering. Ook is zij een toonaangevende leverancier van systemen voor energieopwekking en -transmissie, en medische diagnose. Op het gebied van infrastructuuroplossingen en automatiserings-, aandrijvings- en softwareoplossingen voor de industrie heeft de onderneming een pioniersrol. Met haar drie werkmaatschappijen – Digital Industries, Smart Infrastructure en Gas & Power – geeft Siemens antwoord op de maatschappelijke vragen die megatrends als digitalisering, urbanisatie en klimaatverandering met zich meebrengen.

TenneT TSO

TenneT is een toonaangevende Europese netbeheerder (Transmission System Operator, TSO) met zijn belangrijkste activiteiten in Nederland en Duitsland. Met ruim 23.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen zorgen we voor een betrouwbare en zekere elektriciteitsvoorziening aan de 41 miljoen eindgebruikers in de markten die we bedienen. Met ongeveer 4.500 medewerkers realiseren we een omzet van 4,2 miljard euro. TenneT is een van de grootste investeerders in nationale en internationale elektriciteitsnetten op land en op zee. Onze focus ligt op het ontwikkelen van een geïntegreerde Noordwest-Europese energiemarkt en het vooruitbrengen van de energietransitie.

TKF (B.V. Twentsche Kabelfabriek)

Sinds de oprichting in 1930 heeft TKF zich ontwikkeld van een kabelproducent tot een technologisch toonaangevende leverancier van connectivity-oplossingen. Met een breed portfolio kabels, systemen en diensten bieden wij klanten wereldwijd oplossingen voor het creëren van veilige en betrouwbare energie- en dataverbindingen. Wij onderscheiden ons door gespecialiseerde kennis van toepassingen en oplossingen met een hoge mate van betrouwbaarheid, kwaliteit en service. Wij werken nauw samen met partners, klanten, leveranciers en eindgebruikers en denken graag mee in het proces. Als onderdeel van het technologiebedrijf TKH Group NV heeft TKF toegang tot baanbrekende oplossingen, concepten en technologieën.

Volker Energy Solutions B.V.

Volker Energy Solutions (Volker-ES) is dé expert in complexe midden- en hoogspanning. De energiewereld wordt complexer en transformeert razendsnel. Deze energietransitie vraagt om een nieuwe dienstverlening. De integrale benadering van Volker-ES biedt een compleet dienstenpakket aan waarbij wij samen bouwen aan de toekomstbestendige energievoorzieningen. Wij bedenken, bouwen en beheren energie-infrastructuren. Van advies en engineering tot ontwerp, aanleg, onderhoud en optimalisatie. Volker-ES is een toonaangevende speler op het gebied van infrastructuren en energiemanagement. Wij helpen klanten als netbeheerders, energieopwekkers en zakelijke klanten met uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt.